Kenniscentrum

Wilt u meer weten over Dovre houtkachels en over onze technieken dan bent u bij het Dovre Kenniscentrum op het juiste adres.

Kenniscentrum

Onze berichten

Dovre Kenniscentrum

Welkom

Jouw bron van kennis en inspiratie voor alles wat te maken heeft met houtkachels, vuur, en gietijzer. Bij Dovre geloven we in het delen van kennis en passie, en daarom hebben we dit kenniscentrum opgezet om jou te voorzien van een diepgaand begrip van onze nieuwste ontwikkelingen, de rijke geschiedenis van ons kachelmerk, en cruciale informatie over verantwoord stoken en het creëren van een warme en gezellige thuisomgeving.

Astro2_DubbeleVerbrandingssysteem

Alles over haarden & kachels

Ga mee op reis

Als pionier in de wereld van kachels en haarden hebben we decennialang toonaangevende producten gemaakt die vakmanschap, innovatie en duurzaamheid belichamen. Via ons kenniscentrum willen we deze erfenis met jou delen en je meenemen op een reis door de evolutie van onze ontwerpen, technologieën en materialen. Of je nu een doorgewinterde haardenliefhebber bent of net begint met het verkennen van de wereld van houtkachels, ons doel is om jou te ondersteunen met de informatie die je nodig hebt om weloverwogen keuzes te maken.

Verantwoord stoken

Wat is vuur?

Ontdek de geheimen van verantwoord stoken en leer hoe je niet alleen de warmte en schoonheid van vuur kunt ervaren, maar ook een positieve impact op het milieu kunt hebben. Leer de finesse van het gebruik van gietijzer, het duurzame materiaal dat de kern vormt van onze kachels. Of je nu meer wilt weten over de technische aspecten van onze nieuwste modellen, de artistieke inspiratie achter ons ontwerp, of praktische tips voor het onderhoud van je Dovre kachel, ons kenniscentrum is jouw betrouwbare gid

dovre-vista-701i-gietijzeren-binnenwerk-image

Vergroot je kennis

Op zoek naar inspiratie?

We nodigen je uit om te grasduinen door onze artikelen, gidsen en tutorials die speciaal zijn samengesteld om je kennis te vergroten en je te inspireren bij het creëren van een gezellige en sfeervolle leefruimte. Of je nu op zoek bent naar advies over het kiezen van het juiste model, het optimaliseren van de efficiëntie van je kachel, of gewoon wilt genieten van boeiende verhalen over de wereld van vuur en warmte, het Dovre Kenniscentrum staat voor je klaar.