Over Dovre

De bergen van Dovre zijn een synoniem voor groot, wijds, stevig, blijvend en mysterieus. Net als de gevestigde waarde die Dovre is, in de wereld van gietijzer, een stevige, blijvende materie in de vorm.

Dovre-gieterij

Een unieke combinatie

Vuur met karakter

Dovre is een echt familiebedrijf, net over de grens in België dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van kachels en haarden uit eigen gietijzer. We bestaan al meer dan 80 jaar en staan bekend om onze uitzonderlijke kwaliteiten. Onze kachels kenmerken zich door het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. Deze worden met veel vakkennis en toewijding ontwikkeld.

 

Wist je dat Dovre de naam is van een gebergte in centraal Noorwegen? Volgens een oude legende verklaarden de grondleggers van de Noorse grondwet dat Noorwegen zou blijven bestaan “tot de bergen van Dovre vallen”.

Een Noorse legende

De drie geiten

Verschillende Dovre kachels hebben een unieke verwijzing naar de Noorse legende ‘De drie geiten’. Dit is een sprookje van Peter Christen Asbjørnsen en Jørgen Moe uit 1841.

Er waren eens drie geitjes. Ze wilden grazen aan de overkant van de rivier waar het gras in overvloed groeide. Maar onder de brug die ze over moesten woonde een trol die de geiten wilde opeten. Het jongste geitje smeekte de trol om hem niet op te eten en zei dat de trol beter kon wachten op de volgende geit met meer vlees. De trol besloot het jonge geitje door te laten. Kort daarna kwam de iets oudere geit. Met dezelfde truc als het vorige geitje werd hij door de trol doorgelaten. Tot slot wilde de derde en oudste geit oversteken. Deze geit was echter zo groot en sterk, dat hij de trol op de horens nam en in de rivier smeet. De drie geiten leefden nog lang en gelukkig en de trol is nooit meer teruggezien.
Astro2 DubbeleVerbrandingssysteem3

Verbrandingstechnieken

Een uniek dubbel verbrandingssysteem

Onze nieuwste generatie houtkachels zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem. Via de achterkant wordt secundaire lucht in de kachel toegelaten. Deze wordt eerst verwarmd en wordt vervolgens via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid.

Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen. Resultaat: een hoger warmterendement en een schonere en milieubewuste verbranding.

schone ruit

Air Wash Glasbeluchting systeem

Zorgt ervoor dat er nauwelijks roetaanslag op de ruit komt. Daardoor hoeft u minder vaak de ruit schoon te maken.

kwaliteit

Kwaliteit staat voorop

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Dovre. Dat is de reden dat het merk maar liefst minimaal 5 jaar garantie geeft

double

Dubbel verbrandingssysteem

De nieuwste generatie Dovre houtkachels zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem.

All Airflow

Schone ruitsysteem

Dovre Air Wash-glasbeluchtingssysteem

Het Air Wash-glasbeluchtingssysteem zorgt ervoor dat er nauwelijks roetaanslag op de ruit komt. Daardoor hoeft u minder vaak de ruit schoon te maken.

 

Ook beschikken de modellen over een hoog rendement, waardoor u fors bespaart op uw energierekening en toch kunt genieten van een heerlijk warme houthaard of houtkachel van Dovre.

Tijdlijn

Ontstaan in Noorwegen,
gevestigd in België

2024

Dovre nu

Vandaag de dag exporteren we onze producten wereldwijd in een netwerk verspreid over meer dan 20 landen. We ontwikkelen, produceren en verkopen onze eigen Dovre producten: hoogwaardige gietijzeren kachels en haarden. 

 

Al onze producten staan bekend om het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. Deze worden met veel vakkennis en toewijding ontwikkeld.

 

Tegenwoordig genieten honderdduizenden mensen van de gezelligheid en de sfeervolle warmte van een Dovre kachel in hun woonkamer. En dat is mooi, want wij streven naar een ultieme warmte ervaring voor iedereen. Bekijk dus snel de verschillende vormen van warme gezelligheid die we kunnen aanbieden!