Onze Dealers

Wilt u meer weten over één van onze toestellen of advies op maat ontvangen? Vind dan een dealer bij u in de buurt.

Zoek een dealer

   HAVÉ Verwarming

   Experience Center

   Wilt u al onze modellen in het echt bekijken? Dan bent u bij het Experience Center van HAVE Verwarming aan het goede adres. In Lunteren vindt u de complete collectie sfeerhaarden en kachels van Dovre. De adviseurs staan klaar om u te voorzien van advies op maat en willen u graag verder helpen bij uw zoektocht naar uw eigen Dovre kachel.

   Veelgestelde vragen

   Bij het stoken van een houtkachel is het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Dat doet u door gebruik te maken van de Zwitserse stookmethode. Bij deze methode steekt u de kachel van boven naar beneden aan in plaats van andersom. Hoe deze methode precies werkt, kunt u terugvinden op onze website.

   Het rendement van een houtkachel is een percentage dat aangeeft hoeveel warmte de kachel oplevert, ten opzichte van de hoeveelheid energie die je erin hebt gestopt. Het vertelt eigenlijk hoeveel warmte er daadwerkelijk in de woonruimte terecht komt. Het overige percentage verdwijnt door de kachelpijp naar buiten. 

   Een houtkachel heeft veel voordelen. Wij zetten er graag een aantal voor je op een rij:

   • Sfeer: De vlammen van een écht houtvuur blijft het gezelligste vuurspel dat er is
   • Milieuvriendelijk: Hout is een hernieuwbare energiebron
   • Kosten: Het is mogelijk om zelf voor hout te zorgen om zo de kosten te verminderen
   • Onafhankelijk: U zit niet vast aan een energiecontract voor gas of elektriciteit

   Sommige houtsoorten branden langzamer en gelijkmatiger dan andere, wat resulteert in een langdurige en efficiënte warmteafgifte. Het hout van loofbomen zoals de eik, esdoorn en beuk zijn uitstekende keuzes voor een langdurige brandduur. Zorg ervoor dat het hout droog is en een vochtigheidsgraad van ongeveer 15 %. 

   Om de kachel te vinden die het beste bij je past is het belangrijk om rekening te houden met 5 punten:

   • Het type houtkachel: heeft vrijstaand, inbouw of inzet de voorkeur?
   • De plaats van de houtkachel: is er een rookkanaal aanwezig of kan deze geplaatst worden?
   • Het juiste vermogen: zorg ervoor dat het vermogen past bij de warmtebehoefte van de ruimte die je wilt verwarmen.
   • Het rendement: Gebruik je de kachel als hoofdverwarming of als bijverwarming voor extra sfeer? 
   • Je budget, houd hierbij ook rekening met de bijkomende kosten voor het rookkanaal voor een veilige en vakkundige installatie.

   Gietijzeren kachels bieden niet alleen comfortabele warmte, maar ook talloze voordelen op het gebied van duurzaamheid, energie-efficiëntie en stijl. Of je nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling of een eigentijds ontwerp, gietijzeren kachels zijn een tijdloze keuze die bijdragen aan een gezellige en verantwoorde levensstijl. Kies voor de warmte en duurzaamheid van gietijzer en geniet van de prachtige voordelen die deze kachels te bieden hebben.